topmenu

151223_Kerstwens

Where are you Christmas? De kerstsong die een diepere betekenis kreeg.

Naast de optredens zoals “Koren op weg naar de Kerst” in de Oude Kerk in Ede, het zingen voor organisaties en onze medewerking aan het fantastische evenement van het ROC Friese Poort Leeuwarden: “Scrooge”, heeft Valley Voices voor de vluchtelingen in Ede gezongen. Dit optreden liet bij ons allen een diepe indruk na.

Een kale ruimte in een flatgebouw, nieuwsgierige kindertjes en langzaam binnendruppelende volwassenen die afwachtend tegen de muren leunen. We zingen en de sfeer verandert direct. De kinderen gaan, op snel gehaalde kleden, voor ons op de grond zitten en de blik in de ogen van de volwassenen wijzigt van berustend in geïnteresseerd. Er wordt meegeklapt en gelachen. Kinderen worden samen met ons op de foto gezet.

Het werd een feest en voor een uurtje mochten wij wat kleur, warmte en plezier brengen. En de kale, wat troosteloze omgeving? Die viel niet meer op want wij vonden samen met alle aanwezigen – moslim, christen of welk geloof dan ook aanhangend – de betekenis van kerstfeest.

Valley Voices wenst al haar trouwe volgers, medezangers en zangeressen en iedereen die wij in het afgelopen jaar hebben ontmoet: een warm samenzijn tijdens de feestdagen en alle goeds voor 2016!

Valley Voices © 2024