topmenu

170130_Coaching_Petra Andriessen

Focus!!

Aan de hand van de thema vuur, water, lucht en aarde nam koorcoach en regisseur Petra Andriessen ons mee in verschillende belevingen van onze songs. En wat maakt dat een verschil of je een ballad zingt met het gevoel van warmte, geborgenheid en verbinding van water of het luchtige, vluchtige van lucht. Het resultaat was verrassend.

De belangrijkste boodschap van de avond was ‘focus’. Echt goed focussen op je tekst tijdens het zingen is verhipte moeilijk. Belangrijke les was te blijven denken en luisteren in het nu.

Petra: “Als je zingt ben je aan het zenden, dat doe je met jouw muziek en jouw tekst, maar zing eens om te ontvangen. Dus sta open voor jouw publiek en jouw koorleden. Dat doe je door jouw focus helemaal aan te zetten en helemaal in het moment te gaan staan, en van daaruit jouw tekst te zingen….. Zend niet de klanken, maar vertel de woorden, het verhaal.”

Valley Voices © 2024