topmenu

170130_Coaching_Sonny Vande Putte

Zingen met dezelfde emotie

Het was weer hard werken afgelopen weekend, maar het resultaat mag er zijn. Ons traditionele oefenweekend dat we altijd in januari voorafgaande aan de conventie houden, vraagt het uiterste van de dirigent en de koorleden, maar de kwaliteit van de zang, de performance en de verbondenheid in het koor zijn weer enorm gegroeid.

Dit jaar deden we dat onder leiding van de fantastisch inspirerende zangcoach, Sonny Vande Putte. Sonny gaf aan heel direct te willen reageren, maar met zijn charmante Belgische tongval kon hij alles zeggen en we hingen aan zijn lippen. Vooral het “lezen” van onze muziek en daarop de dynamiek aanpassen en bijslijpen was super waardevol. Het hele koor voelde met hem mee en ging graag mee in zijn aanpassingen. De zang kreeg een enorme boost, nu nog hard oefenen op gelijkheid in de uitdrukking op onze gezichten. Gelukkig hebben we nog een paar weken de tijd om ook dat op orde te krijgen. Het vertrouwen is in ieder geval bij iedereen gegroeid, ook heel belangrijk!

Valley Voices © 2024