topmenu

170909_Perenpluk_01

Perenplukken voor nieuwe koorbenodigheden

Zaterdag 9 september ging ’s morgens in alle vroegte de wekker bij een aantal enthousiaste leden van Valley Voices en vier van hun fans. Zij werden om kwart over zeven in de Betuwe verwacht om peren te plukken voor het goede doel: de koorkas!

De regen kwam werkelijk met bakken uit de lucht, maar dat mocht de pret niet drukken. Na instructies trok het plukteam de boomgaard in om aan de slag te gaan. Met veel lol en gelach werd er geplukt en werden er maar liefst 29 grote kisten gevuld. Af en toe ging het mis. Dan brak het steeltje of viel de peer spontaan van zijn stokje. Voor deze peren werd ook goed gezorgd, want die mochten met de koorleden mee naar huis.

Onder het plukken werd af en toe een gezellig deuntje ingezet. Per slot van rekening zijn we een koor. Tussen de middag had iedereen wat lekkers voor de lunch meegebracht en werd er heerlijk gepicknickt in de grote schuur. Maar het mooiste was natuurlijk het rijden op het perentreintje naar de volgende plukstraat. Het was een dag waar de plukkers met plezier en tevredenheid op terugkijken. Net als de eigenaar van de boomgaard: met zijn allen plukten we 11.600 kilo peren!

Valley Voices © 2024