topmenu

180407_Oefendag Kei

Jubileumshow 35 jaar: Extra oefendag, een stralende warme dag!

Zaterdagmorgen 11 uur in de Kei. Een grote groep vrolijke vrouwen staat te dansen op “Conga”, een blij-makend nummer. Buiten is het inmiddels 20 graden en binnen staan de deuren tegen elkaar open. Het belooft een warme dag te worden, maar dat weerhoudt de Valley Voices er niet van een extra oefendag te houden.

We gaan ons de hele dag bezighouden met het programma dat we willen presenteren op de jubileumshow. De nieuwe song “Go the distance” zit er al zo goed in dat we het opnemen en doorsturen naar Audrey die vandaag in Spanje optreedt met “Ladies and Gentlemen” bij de Spaanse Conventie. Het sterkt ons zelfvertrouwen. Helaas wordt dit weer even naar beneden getrokken als blijkt dat we het moeilijke “Let yourself go” wéér niet zonder hobbels kunnen zingen. Strijdbaar gaan de leads en bari’s tegenover elkaar staan en vol vuur zingen we tegen elkaar op. Dat helpt! We kunnen het …………. voor één keer, zonder haperen.

Tijd voor de lunch. Een lange tafel wordt volgezet met thuis klaargemaakte heerlijkheden. Een feestelijk buffet met soep, quiches, salades, fruit, allerlei soorten brood en beleg. Met volle borden gaan we buiten in de zon zitten, even genieten van de warmte daar.

En dan gaan we ons omkleden. Even later staat het hele koor in jurken gekleed op de risers. Staat het? Gaat dit experiment lukken? Is het feestelijk, vrolijk, fleurig genoeg voor de jubileumshow? Dat moet kritisch worden beoordeeld met behulp van de foto’s die Ineke W. neemt.

En na deze kleding- en fotosessie kunnen we verder met het repeteren. We werken hard, Gyöngyi gaat voortvarend het hele repertoire langs. Inspirerend, optimistisch en enthousiast leidt ze ons door alle bekende songs. Ze hoort de missers, haalt de verkeerde noten eruit en blijft stralen. Heerlijk om zo samen te kunnen werken!

Natuurlijk eindigen we met “Anthem”, en met een voldaan gevoel ruimen we met elkaar de zaal en keuken op. Wat een dag! Hoewel we maar even van de zon hebben kunnen genieten is deze dag warm, zonnig en vrolijk geweest. Vol vertrouwen kunnen we verder werken aan de komende show!

Valley Voices © 2024