topmenu

181221_Kerst_Wishful-Singing

Fast away the old year passes…

Deze regel uit het Kerstnummer Deck the Halls geeft goed weer hoe Valley Voices zich voelen. Wat een jaar was het! Met hoogtepunten – ons jubileumconcert en de Kerstoptredens waar we geschitterd hebben – en dieptepunten, die nog een plekje moeten krijgen. Maar het gevoel overheerst dat we er voor elkaar zijn en zo ook met vertrouwen het nieuwe jaar tegemoet gaan.

De laatste kerstoptredens zijn afgerond. Het lijkt een traditie te worden om bij de kerstlunch van Malkander te zingen. Ook dit jaar weer een bijzonder fijne bijeenkomst. Gevolgd door optredens in Lunteren: een ‘kerstdiner-chantant’, waar we tussen de gangen door op twee locaties een muzikale kerstguirlande hebben gewoven.

Het optreden in Cultura met Wishful Singing en The Amsterdam Consort aan het eind van hun concert en ons after concertje daarna in het Atrium was een feest: hoe bijzonder om naast zulke fantastische musici te staan! Het droeg ons op ‘engelen-vleugels’ en gaf Entre le Boeuf diepte en nuance.

Koren op weg naar Kerst: de volgende traditie waaraan we meewerken. Zoveel waardering voor de organisatie van dit jaarlijkse evenement waar een diversiteit van Edese koren aan Kerst in al zijn muzikale vormen gestalte geeft. Ons programma nam het publiek mee met muziek uit de 16e eeuw tot hedendaagse kerstnummers. Van uni-sono tot tutti, van zacht en kwetsbaar tot swingend. Na de Kerk meteen door naar het winkelende publiek op de Maandereind, waar we op verschillende plekken kleine kerstconcertjes hebben gegeven; vooral de uptempo nummers, maar ook traditionals als It Came Upon \ Stille Nacht.

Tijd nu voor de feestelijke dagen in de kring van familie en vrienden. En met de andere zin uit Deck the Halls: Hail the New Year Lads and Lasses! Wensen we iedereen een goed uiteinde en een fantastisch 2019.

Graag tot ziens in het koor of bij een van onze concerten.

Valley Voices © 2024