topmenu

Kit de Bolster 5 (1)

Valley Voices heeft een nieuwe dirigent!

Witte rook: het is gelukt! We hebben een nieuwe dirigent. Met trots melden we dat we niemand minder dan Kit de Bolster bereid hebben gevonden onze musical director te worden. Onder de talrijke barbershoppers die Nederland telt is ze een fenomeen. Aan haar hebben we het te danken dat wij hier het van oorsprong Amerikaanse muzikale genre kennen.

Kit startte in 1977 het allereerste barbershopkoor in IJsselstein, vanuit haar huiskamer. Dat kleine groepje vriendinnen, buurvrouwen en kennissen groeide uit tot een topkoor met meer dan 60 leden, het IJsselstein Show Chorus. Met dit koor is ze verschillende keren naar Amerika gereisd om met internationale wedstrijden mee te doen.

In de afgelopen 40 jaar heeft Kit de Bolster voor meerdere koren gestaan. Valley Voices is dan ook heel blij met de schat aan kennis en ervaring die ze meebrengt. Ook in andere muziekgenres. Van oudsher zijn we een barbershopkoor. Tegenwoordig zingen we als vocal group een gevarieerder repertoire. Barbershopsongs in eigentijdse arrangementen maken nog altijd deel uit van ons repertoire. Maar daarnaast zingen we bijvoorbeeld ook graag popnummers en muzikale hoogtepunten uit musicals. Wel altijd vierstemmig en a capella. Onder Kits leiding blijft dat zo.

We zijn blij in Kit een waardig opvolgster te hebben gevonden van dirigente Gyöngyi Kovàcs, die ons na twee mooie en inspirerende jaren samen door omstandigheden helaas moest verlaten.

Dank Gyöngyi, welkom Kit!

Valley Voices © 2024