topmenu

Lichtfestival Ede

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 21 december 2019
14:00 - 19:00

Locatie
Grotestraat Ede

Categorieën


Op zaterdag 21 december vindt het Lichtfestival plaats in Ede centrum. We vieren dan de oplevering van de herinrichting van de Grotestraat en de Torenstraat met allerlei activiteiten voor jong en oud. Evenementen zoals o.a Zomerbries, Statues by night, Pop-up festival, NK Wielrennen, Wings of Freedom en de Heideweek zullen die dag worden uitgelicht.

Spelenderwijs geeft een gratis knutselmiddag voor kinderen in het pop-up knutselhuis in het Maandereind (lege pand van het Cadeauhuis). Kinderen kunnen om 17u met hun eigen lichtkunstwerkjes meelopen in de Lichtjesparade, je mag ook met je step, fiets, skeelers, skelter, bolderkar e.d. komen zolang ze maar verlicht zijn! (Ouders die meelopen, graag ook een lichtje op) De Lichtjesparade Ede gaat van start op het Maanderplein, via het Maandereind, door de Grotestraat naar de Oude Kerk, waar om 17.45u de Verlichtingsceremonie van de Oude Kerk en de Toren gaat plaatsvinden. In samenwerking met een koor zal het licht ontstoken worden.
Gedurende de dag is er entertainment, waaronder de kerstman met een arrenslee. Ook prachtig verlichte steltlopers lopen door de straat en zullen ook deelnemen aan de lichtjes parade.

Aansluitend zal om 18u van start gaan. 200-240 kerstmannen en vrouwen in kerstmanpakken rennen dan door de winkelstraten om geld op te halen voor het goede doel “Dien je stad”. Wil je meedoen? Meld je dan aan bij de organisator van de Santarun, Rotary Ede https://ede.rotarysantarun.nl/

Als je naar het Lichtfestival komt maak je ook nog eens kans op mooie kerstcadeaus van ondernemers! Binnenkort vind je bij ondernemers in het centrum flyers met een gratis lootje. Lever je het lootje in tijdens het Lichtfestival, bij de Verloting stand, dan maak je kans op deze cadeaus. Rond 17:00 uur maken we de prijswinnaars bekend.
Voor de meest actuele informatie check de evenementen op Facebook.

Reactiemogelijkheid is gesloten.

Valley Voices © 2024