topmenu

Onze dirigente Gyöngyi Kovács stelt zich graag voor

“Op mijn 4de ontdekte ik het traporgeltje in één van de kamers van de grote pastorie waar ik opgroeide. Als mijn ouders mij kwijt waren, wisten ze waar ze mij moesten zoeken en toen ze hoorden dat ik naast de melodietjes ook de baslijn en akkoorden aan het spelen was dachten ze: het kind moet op pianoles. Daarmee is de basis gelegd.

Tijdens mijn gymnasiumjaren zong ik in een gerenommeerd jeugdkoor, waarmee ik op lange tournees ben geweest o.a. ook in Nederland. Dat ik een paar jaar later me hier zou vestigen wist ik toen nog niet.
Maar de vakantieliefde bleek sterk en zo ben ik op mijn 19de in Nederland gekomen en sindsdien gebleven.

Mijn klassieke opleiding theologie kon ik volhouden bij de gratie van heel veel muziek maken. 7 jaar lang had ik een a-cappella groep waaruit mijn band is ontstaan. Met deze band kon ik mijn hart ophalen met schrijven, componeren en arrangeren. Op de band volgden solokwartetten, projectkoren en uiteindelijk een klassiek kamerkoor, waar ik nog steeds met ontzettend veel plezier in zing. En natuurlijk kon ik het niet laten en heb de dirigentenopleiding alsnog gedaan. Naast piano en gitaar heb ik ook contrabas leren spelen. Omdat ik zo gek ben op baslijnen.

Tijdens de afgelopen 10 jaar stond ik voor diverse koren, klassiek en licht. Ik wil graag het repertoire van Valley Voices verbreden van Renaissance tot wereldmuziek, maar natuurlijk houden we de focus op de barbershop. Ik ben dol op ritmiek, speelsheid, snoeigoede harmonieën en strakke en zuivere uitvoeringen. En ik vind het supertof dat we ook choreografie hebben!

Er is zoveel waanzinnig mooie muziek, leuk om samen de uitdaging aan te gaan!”

 

Tags: ,

Reactiemogelijkheid is gesloten.

Valley Voices © 2018