topmenu

Dirigent Kit de Bolster

Kit de Bolster is vanaf seizoen 2019-2020 dirigent van Valley Voices. Onder de talrijke barbershoppers die Nederland telt is zij een fenomeen. Aan haar hebben we het te danken dat wij hier het van oorsprong Amerikaanse muzikale genre kennen.

Kit startte in 1977 het allereerste barbershopkoor in IJsselstein, vanuit haar huiskamer. Dat kleine groepje vriendinnen, buurvrouwen en kennissen groeide uit tot een topkoor met 80 leden, het IJsselstein Show Chorus. Met dit muzikale gezelschap is zij als koorlid verschillende keren naar Amerika gereisd om met internationale wedstrijden mee te doen. Onder haar muzikale leiding heeft ook Flying High Singers uit Nieuw-Vennep driemaal deelgenomen aan internationale conventies op Amerikaanse podia. Die eer is uitsluitend voorbehouden aan de top van de Nederlandse barbershopkoren.

De afgelopen jaren heeft Kit voor meerdere koren gestaan. Ze leerde heel veel bij. Niet alleen in de barbershop, maar ook in de wereld van klassieke muziek. Bij de Schumann Akademie volgde ze muziektheorie en bij Hogeschool IDE koordirectie. Ook met (vierstemmig, a capella gezongen) musicalnummers en popsongs kan ze uitstekend uit de voeten. Zo blijft Valley Voices een gevarieerd repertoire zingen.

Kit de Bolster zocht en vond in Valley Voices een groep die (in haar eigen woorden): ‘Van show, inzet, mooie klank, durf en teamwork een stralend, energiek en rakend muzikaal product wil creëren’.

 

Tags: ,

Reactiemogelijkheid is gesloten.

Valley Voices © 2024